Моделювання загроз для корпоративних WI-FI мереж: виявлення Rogue Access Points через аналіз трафіку - Бойко, Віктор Дмитрович; Бойко, В. Д.; Boiko, Viktor D. (Одеса : Фенікс, 2026)
Однією з найбільш загроз для корпоративних Wi-Fi мереж є Rogue Access Points (RAP) – несанкціоновані точки доступу, підключені до внутрішньої мережі організації без відома адміністраторів. Вони створюють неконтрольовані канали витоку даних та дозволяють зловмисникам обходити периметральні засоби захисту. Існуючі техніки злому цієї категорії можна узагальнити та розділити на кілька основних доменів.
Бойко В. Д. Моделювання загроз для корпоративних WI-FI мереж: виявлення Rogue Access Points через аналіз трафіку. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 507-510. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33290
Keywords: статистичне відхилення; фільтрація трафіку; захоплення пакетів; моніторинг вузлів; запобігання атакам MITM; заголовок IP-пакету; час життя пакета; модель OSI; аналіз часових характеристик; бездротова безпека; програмна точка доступу; WIDS/WIPS; джиттер; кругова затримка; SIEM; Rogue Access Point; Time to Live; Round-Trip Time; Wireless Intrusion Detection System; Man-in-the-Middle; 5G Core Security; Soft AP detection