Шляхи оптимізації масогабаритних показників перетворювачів електричної енергії телекомунікаційного обладнання - Русу, Олександр Петрович; Русу, О. П.; Гінжул, Владислав Михайлович; Гінжул, В. М. (Одеса : Міжнародний університет, 2025)
У роботі проведено дослідження закономірностей, які визначають масогабаритні показники індуктивних елементів, що застосовуються в імпульсних перетворювачах напруги телекомунікаційного обладнання. Отримано математичні співвідношення, які відображають взаємозв’язок між магнітними параметрами магнітопровода, струмовими навантаженнями та енергетичними характеристиками у межах одного циклу перетворення. Показано, що мінімізація розмірів індуктивних елементів можлива завдяки підвищенню частоти комутації, використанню матеріалів із покращеними магнітними властивостями та удосконаленню теплових умов роботи. Результати дослідження дають змогу визначати допустимі межі габаритів індуктивних компонентів у високочастотних системах живлення телекомунікаційних пристроїв.
Гінжул В. М. Шляхи оптимізації масогабаритних показників перетворювачів електричної енергії телекомунікаційного обладнання / В. М. Гінжул, О. П. Русу // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – С. 83-85. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31381
Keywords: масогабаритні характеристики індуктивних елементів; імпульсні перетворювачі напруги телекомунікаційного обладнання; мінімізація розмірів індуктивних елементів