Цифровізація суспільства - Бугаєць, Альона Сергіївна; Бугаєць, А. С.; Buhaiets, Alona S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Цифровізація суспільства є одним із найпотужніших чинників трансформації правових систем сучасності. Особливо суттєво вона впливає на міжнародне приватне право, предметом якого традиційно є приватноправові відносини, ускладнені іноземним елементом. Цифровізація суттєво вплинула на колізійне регулювання міжнародних комерційних договорів. Традиційні колізійні прив’язки виявляються малопристосованими до регулювання транскордонних цифрових відносин, захист персональних даних набуває транснаціонального виміру, право ЄС формує нові екстериторіальні стандарти для цифрових платформ, нові категорії об’єктів вимагають спеціальних підходів до колізійного регулювання.
Бугаєць А. С. Цифровізація суспільства. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 228-230. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33234
Keywords: міжнародне приватне право; цифровізація; колізійне регулювання; іноземний елемент; захист персональних даних; цифровий контент; цифрові послуги; GDPR; автономія волі; Digital Services Act; private international law; digitalization; conflict of laws; foreign element; personal data protection; digital content; digital services; party autonomy