Філософія буття української мови в актуальних соціально-гуманітарних відносинах XXI століття - Ямчук, П. М.; Ямчук, Павло Миколайович; Yamchuk, Pavlo (ВД "Гельветика", 2017)
Досліджено роль і багатоаспектний вплив українського православ’я на формування національної духовно-ментальної ідентичності. У зв’язку з цим вивчається різноплановий універсум, пов’язаний із мовно-культурним дискурсом українського мислення-висловлення-діяння.

The role and multidimensional influence of the Ukrainian Orthodoxy on the formation of a national spiritual-mental identity was studied. In connection with this, a diverse universe was studied, connected with the linguistic and cultural discourse of Ukrainian thinking-expression-action.
Ямчук, П. М. Філософія буття української мови в актуальних соціально-гуманітарних відносинах XXI століття / П. М. Ямчук // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 257-260.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; українське православ’я; мовно-культурний аспект; національна ідентичність; Ukrainian Orthodoxy; linguistic and cultural aspect; national identity