Спори у сфері медіа та проблема диференціації процесуальної форми - Ківалов, Сергій Васильович; Ківалов, С. В.; Kivalov, Serhii V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Відсутність єдиного підходу до конструювання спеціальних проваджень у КАС України свідчить про необхідність формування узгодженої концепції диференціації процесуальних форм залежно від характеру публічно-правового спору. Вдосконалення ст. 289-4 КАС України має здійснюватися не шляхом уніфікації процесуальних правил, а через їх внутрішню диференціацію, що дозволить забезпечити належний баланс між ефективністю судового розгляду та гарантіями прав учасників відповідних правовідносин.
Ківалов С. В. Спори у сфері медіа та проблема диференціації процесуальної форми. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 18-21. DOI: https://doi.org/10.32837/11300.32935
Keywords: адміністративне судочинство; спори у сфері медіа; диференційована процесуальна форма; судовий контроль; заходи державного впливу; непозовні провадження; administrative justice; media-related disputes; differentiated procedural form; judicial review; measures of state enforcement; non-adversarial proceedings