Етнічний стереотип як складова національної ідентичності - Скрипнік, І. Ю.; Скрипнік, Ірина Юріївна; Skrypnik, l. Yu. (Одеса, 2015)
У статті розглядаються етнічні стереотипи як одна зі складових національної ідентичності. Досліджується їх вплив на становлення й існування ідентичності, вивчаються складові стереотипів та їхні характеристики, а також їх зв’язок із національним міфам.

The article focuses on the analysis of ethnical stereotypes as one of the constituents of national identity. Their influence on formation and existence of identity is being investigated; the components and characteristics of stereotypes as well as their connection with national myth are being analyzed in the article.
Скрипнік І. Ю. Етнічний стереотип як складова національної ідентичності / І. Ю. Скрипнік // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 6. – Т.2. – С. 85-88.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; етнічні стереотипи; авто- та гетеростереотипи; національна ідентичність; ethnical stereotypes; auto- and heterostereotypes; national identity