Відмова від лікування як одне з цивільних прав пацієнта - Булеца, С. Б.; Buletsa, S. B. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Право на відмову від лікування це абсолютне право особи, при умові, що вона усвідомлює значення своїх дій та може керувати ними, яке повинно закріплюватися в письмовій формі з дотриманням певної процедури, а також необхідно ввести в цивільний обіг поняття «віта волунтас».
Булеца С. Б. Відмова від лікування як одне з цивільних прав пацієнта / С. Б. Булеца // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 504-512.
Keywords: пацієнт; лікар; заповіт; відмова; лікування; право; медичне втручання; пациент; врач; завещание; отказ; лечение; медицинское вмешательство; patient; doctor; testamentum; refuse; treatment; right; medical interference