Автоматизація тестування на проникнення та харденінгу CMS WordPress : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека» - Плаксін, Олександр Андрійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Кваліфікаційна робота на тему “Автоматизація тестування на проникнення та харденінгу CMS Wordpress” на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 “Кібербезпека”, освітньою програмою: Кібербезпека, містить: 16 фотографій, 20 літературних джерел із переліком посилань. Робота виконана на 32 сторінках загального тексту і 27 сторінках основного тексту. У процесі роботи були проаналізовані загальні поняття системи керування контентом WordPress, виявлена аудиторія використання, основні переваги та недоліки. Далі, був проаналізований ринок безпекових рішень, повʼязаних із тестуванням WordPress на типові вразливості та місконфігурації та розроблене власне програмне рішення, що дозволяє в автоматизованому порядку проводити локальне сканування веб-серверу на WordPress на предмет місконфігурацій та вразливостей. Результати аналізу показали, що на ринку програмного забезпечення відсутні локальні сканери вразливостей для WordPress, що робить новостворене програмне забезпечення унікальним в своєму роді. В результаті роботи створене програмне забезпечення, що в автоматизованому порядку проводить швидке сканування локального веб-серверу із WordPress, після чого формує звіт в HTML та текстовому форматі, де описує результати сканування та рекомендації по їх виправленню. Qualification work on the topic "Automation of penetration testing and hardening of CMS Wordpress" for the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 125 "Cybersecurity", educational programme: Cybersecurity contains: 16 images, 20 literary sources with a list of references. The work is done on 32 pages of the general text and 27 pages of the main text. In the course of the work, the general concepts of the WordPress content management system were analysed, the audience of use, the main advantages and disadvantages were identified. Next, we analysed the market of security solutions related to testing WordPress for common vulnerabilities and misconfigurations and developed our own software solution that allows for automated local scanning of a WordPress web server for misconfigurations and vulnerabilities. The results of the analysis showed that there are no local vulnerability scanners for WordPress on the software market, which makes the newly developed software unique in its kind. As a result of the work, the software was created that conducts a quick scan of a local web server running WordPress in an automated manner, and then generates a report in HTML and text format describing the scan results and recommendations for their correction.
Плаксін О. А. Автоматизація тестування на проникнення та харденінгу CMS WordPress : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека». – Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 34 с.