Щодо правової природи морських вимог за законодавством України - Рикова, О. М.; Рыкова, О. М.; Rikova, O. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
У разі, якщо морська вимога має речово-правову природу, то вона є поняттям, похідним від права власності на судно та права на захист права власності на судно. У разі, якщо морська вимога має речово-правову природу то відповідних правовідносин повинні застосовуватись положення про право власності, що містяться у ЦК України, а також у ГІК України, у разі якщо морська вимога виникає з порушення права власності суб’єкта господарювання — власника судна.
Рикова О. М. Щодо правової природи морських вимог за законодавством України / О. М. Рикова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 431-432.
Keywords: правова природа морських вимог за законодавством України; Кодекс торговельного мореплавства України; правовая природа морских требований за законодательством Украины; Кодекс торгового судоходства Украины; the legal nature of the maritime claims of the legislation of Ukraine; Merchant Shipping Code of Ukraine