Бізнес-планування розширення сфери діяльності виробничого підприємства за рахунок ІТ-напряму : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Муль, Валерій Андрійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Бізнес-планування розширення сфери діяльності виробничого підприємства за рахунок ІТ-напряму» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, освітньою програмою: ІТ-менеджмент та маркетинг, містить 4 рисунки, 9 таблиць, 51 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 70 сторінках загального тексту і 59 сторінках основного тексту. Метою роботи є створення обґрунтованого бізнес-плану для розширення діяльності виробничого підприємства ТОВ «АДЕСЕМ» шляхом інтеграції інформаційних технологій. Досліджено теоретичні аспекти бізнес-планування та ІТ як стратегічного вектора розвитку, проаналізовано поточний стан підприємства, його конкурентоспроможність на ринку будівельних послуг Миколаївської області та можливості диверсифікації через ІТ. Розроблено концепцію ІТ-напряму, що включає автоматизацію виробництва, цифрову торгівлю та інтелектуальну логістику, проведено фінансове обґрунтування проєкту з прогнозуванням економічного ефекту та оцінкою ризиків впровадження. Результати роботи можуть бути використані менеджерами та власниками виробничих підприємств для оптимізації бізнес-процесів, виходу на нові ринки через цифрові платформи, підвищення операційної ефективності та конкурентоспроможності в умовах цифрової економіки. Можливими напрямками подальших досліджень є аналіз впливу ІТ-розширення на малі підприємства, розробка моделей оцінки кіберризиків при цифровій трансформації та адаптація запропонованих рішень до інших галузей. Qualification work on the topic “Business Planning for Expanding the Scope of Activities of a Manufacturing Enterprise through the IT Direction” for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in the specialty 073 Management, educational program: IT Management and Marketing, contains 4 figures, 9 tables, and 51 literary sources in the reference list. The work comprises 70 pages of total text and 59 pages of main text. The purpose of the work is to develop a substantiated business plan for expanding the activities of the manufacturing enterprise LLC “ADESEM” through the integration of information technologies. The theoretical aspects of business planning and IT as a strategic development vector were explored, the current state of the enterprise, its competitiveness in the construction services market of the Mykolaiv region, and opportunities for diversification through IT were analyzed. A concept for the IT direction was developed, encompassing production automation, digital commerce, and intelligent logistics, with a financial justification of the project, including a forecast of economic effects and an assessment of implementation risks. The results of the work can be utilized by managers and owners of manufacturing enterprises to optimize business processes, enter new markets via digital platforms, enhance operational efficiency, and strengthen competitiveness in the context of the digital economy. Potential directions for further research include analyzing the impact of IT expansion on small enterprises, developing models for assessing cyber risks in digital transformation, and adapting the proposed solutions to other industries.
Муль В. А. Бізнес-планування розширення сфери діяльності виробничого підприємства за рахунок ІТ-напряму : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / В. А. Муль. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 70 с.
Keywords: МЕНЕДЖМЕНТ; ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ; БІЗНЕС- ПЛАНУВАННЯ; ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО; ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА.; MANAGEMENT; INFORMATION TECHNOLOGIES; BUSINESS PLANNING; MANUFACTURING ENTERPRISE; DIGITAL ECONOMY