Історико-правові аспекти створення та функціонування Бреттон-Вудської валютної системи - Шперун, Х. В.; Shperun, H. V. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор статті доказує, що Бреттон-Вудська валютна система була першою із сучасних валютних систем. Принципи, які були закладені в її основу в значній мірі функціонують і сьогодні. До таких, слід віднести те, що вона на відміну від попередніх систем була заснована на міжнародних договорах, а також передбачала створення спеціального міжнародного органу — МВФ.
Шперуни Х. В. Історико-правові аспекти створення та функціонування Бреттон-Вудської валютної системи / Х. В. Шперун // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 40-42.
Keywords: Бреттон-Вудська валютна система; універсальне правове регулювання міжнародних економічних відносин; міжнародна валютна система; Міжнародний валютний фонд; Міжнародний банк реконструкції та розвитку; угода про принципи формування валютних обмінних курсів; Бреттон-Вудская валютная система; универсальное правовое регулирование международных экономических отношений; международная валютная система; Международный валютный фонд; Международный банк реконструкций и развития; соглашение о принципах формирования валютных обменных курсов; The Bretton Woods monetary system; universal legal regulation of international economic relations; international monetary system; International Monetary Fund; IBRD; agreement on the principles of formation of currency exchange rates