Організація захисту інформації серверів баз даних : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека» - Торколат, Володимир Андрійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Кваліфікаційна робота містить 4 малюнки, 15 таблиць, 10 літературних джерел за переліком посилань, 2 додаткових джерела. Робота виконана на 37 сторінках загального тексту і 32 сторінках основного тексту. Метою даної роботи є оцінка та аналіз серверу баз даних та збереження файлів Господарського суду Одеської області, виявлення недоліків та розробка рекомендації для захисту сервера У роботі розглянуто теоретичні відомості про інформацію т принципи інформаційної безпеки, види серверів, типи їх розміщення та призначення. Також розглянуто теоретичні відомості про види вразливостей серверів, види вторгнень та системи виявлення та запобігання вторгнень. У роботі буде досліджено основні недоліки захисту та вразливості серверів баз даних. Дослідження основних вразливостей серверів баз даних зроблено на основі сервера баз даних Господарського суду Одеської області який був взламан восени 2023 р. Qualification work contains 4 figures, 15 tables, 10 references according to the list of references, 2 additional sources. The work was completed on 37 pages of the general text and 32 pages of the main text. The purpose of this work is to evaluate and analyze the database server and save files of the Commercial Court of Odesa region, identify shortcomings and develop a recommendation for server protection Theoretical information about information and principles of information security, types of servers, types of their placement and purpose are considered in the work. Theoretical information about types of server vulnerabilities, types of intrusions, and intrusion detection and prevention systems is also considered. The work will investigate the main security flaws and vulnerabilities of database servers. The study of the main vulnerabilities of database servers was made on the basis of the database server of the Commercial Court of Odesa region, which was hacked in the fall of 2023 y.
Торколат В. А. Організація захисту інформації серверів баз даних : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека». – Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 39 с.
Keywords: ЗАХИСТ; СЕРВЕР; БАЗА ДАНИХ; PROTECTION; SERVER; DATABASE