Держава і культурно-релігійні організації - Кравчук, Валентина Миколаївна; Кравчук, Валентина Николаевна; Kravchuk, Valentyna M. (My University, 2009)
У цій статті піднімається важливе питання про роль і значення культурно-релігійних громадських організацій в громадянському суспільстві, проаналізовано правова база їх функціонування, сформульовано правовий зміст їхніх стосунків з державою і урядовими структурами.

В этой статье поднимается важный вопрос о роли и значении культурно-религиозных общественных организаций в гражданском обществе, проанализирована правовая база их функционирования, сформулировано правовое содержание их отношений с государством и правительственными структурами.

The important question about the role and the significance of the cultural-religious community organizations in a civil society is raised in this article, the law basis of its function is analyzed and the law contents of its relations between the state and the government structures are formulated.
Кравчук В. М. Держава і культурно-релігійні організації / В. М. Кравчук // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 139-144.
Keywords: культурно-релігійні організації; Україна; релігійна сфера; державно-церковні відносини; культурно-религиозные организации; Украина; религиозная сфера; государственно-церковные отношения; cultural and religious organizations; Ukraine; religious sphere; state-church relations