Якою має бути служба пробації в Україні: деякі думки з приводу концептуального обґрунтування створення національної системи пробації - Ягунов, Д. В.; Yagunov, D. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена актуальним питанням створення в Україні системи пробації та відповідної організаційної структури (служби пробації). Увага фокусується на проблемах концептуального обґрунтування системи пробації в Україні та функціях служби пробації. Увага також фокусується на сучасних європейських стандартах пробації (Європейських правилах пробації) та проблемах їх реалізації у вітчизняній системі кримінальної юстиції.
Ягунов Д. В. Якою має бути служба пробації в Україні: деякі думки з приводу концептуального обґрунтування створення національної системи пробації / Д. В. Ягунов // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 682-689.
Keywords: пробація; служба пробації; концепція пробації; цілі покарання; реабілітація; криза реабілітаційного ідеалу; менеджмент у сфері виконання покарань; Європейські правила пробації; пробация; служба пробации; концепция пробации; цели наказания; реабилитация; кризис реабилитационного идеала; менеджмент в сфере исполнения наказаний; Европейские правила пробации; probation; probation service; the concept of probation; the goals of punishment; rehabilitation; crisis of the rehabilitation ideal; correctional management; the European probation rules