Текстотворчість журналіста та соціальне сьогодення: амбівалентність відображення, хайповість та професійна етика - Стєкольщикова, Валентина; Стєкольщикова, В. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
Закцентовано увагу на особливостях діяльності журналіста у воєнний період. Проаналізовано важливість дотримання професійних стандартів та етичних норм журналістики на місцях обстрілів, щоб уникнути ефекту хайповості у журналіста, у той же час не зашкодити цивільному фактору. Attention is focused on the peculiarities of the journalists activity in wartime. The importance of observing professional standards and ethical norms of journalism at the sites of shelling is analyzed in order to avoid the effect of hype on the part of the journalist and, at the same time, not to harm the civilian factor.
Стєкольщикова В. Текстотворчість журналіста та соціальне сьогодення: амбівалентність відображення, хайповість та професійна етика / Валентина Стєкольщикова // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 119-121.
Keywords: журналістський текст; хайп; професійна етика; соціальна дійсність; journalistic text; hype; professional ethics; social reality