Зіткнення суб'єктивних цивільних прав на тлі вакцинації - Харитонов, Євген Олегович; Харитонова, Олена Іванівна (Одеса: Фелікс, 2021)
У статті зазначено, що право на подання позовів проти осіб, які порушують межі здійснення своїх прав у надзвичайних ситуаціях доцільно надати представникам громадянського суспільства, котрим у разі виникнення колізії суб'єктивних прав приватних осіб має відводитися важлива роль зверненя за захистом громадських інтересів та запобіганню зловживання правами.
Харитонов Є. О., Харитонова О. І. Зіткнення суб'єктивних цивільних прав на тлі вакцинації / Є. О. Харитонов., О. І. Харитонова // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 134-139.
Keywords: вакцинація; суб'єктивні цивільні права; "антивакцинатори"; приватні особи; громадські інтереси; Цивільний кодекс України