Трансформація слідів у провадженнях про корисливі кримінальні правопорушення: традиційна слідова картина та нові виклики ери цифрових технологій - Гресь, Юлія Олегівна; Гресь, Ю. О.; Hres, Yuliia O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Корисливі кримінальні правопорушення традиційно становлять значну частину злочинності загальнокримінальної спрямованості та безпосередньо орієнтовані на незаконне отримання матеріальної вигоди. Їх розслідування значною мірою ґрунтується на виявленні, дослідженні та використанні слідів злочинної діяльності, які відображають механізм підготовки, вчинення та приховування кримінального правопорушення. Саме система слідів, її належне виявлення та аналіз забезпечує формування надійної доказової бази, дозволяє реконструювати обставини події, встановити причетних осіб, визначити спосіб вчинення злочину та розробити дієві заходи з попередження та протидії проявам такої протиправної діяльності у майбутньому.
Гресь Ю. О. Трансформація слідів у провадженнях про корисливі кримінальні правопорушення: традиційна слідова картина та нові виклики ери цифрових технологій. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 596-598. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33297
Keywords: досудове розслідування; корисливі злочини; слідова картина; цифрові сліди; pre-trial investigation; self-interested crimes; criminal record; digital traces