Кримінологія. Навчально-методичний посібник - Дрьомін, Віктор Миколайович (Одеса: Гельветика, 2015)
В навчально-методичному посібнику висвітлено основні проблеми кримінологічного знання на сучасному етапі розвитку науки кримінології. Подані феноменологія та етіологія злочинності, вчення про осіб, що вчинили злочин, причини та механізм злочинної поведінки, вчення про протидію злочинності та окремим злочинам, а також кримінологічна характеристика та протидія основним видам злочинності, які становлять найбільшу загрозу для суспільства на сучасному етапі його розвитку. У посібнику наводяться методики підготовки до занять, перелік навчальних тем та питань для підготовки до іспитів. Зібрано перелік нормативно-правових документів у сфері протидії злочинності, спеціальної літератури та Інтернет- ресурсів з кримінологічних питань. Розраховано на студентів юридичних ВУЗів.
Keywords: кримінологія; феноменологія злочинності; етіологія злочинності; злочинність; навчально-методичний посібник; криминология; феноменология преступности; этиология преступности; преступность; учебно-методическое пособие; criminology; phenomenology of crime; phenomenology of crime; criminality; textbook