Вдосконалення системи управління персоналом IT-підприємства : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Руденко, Каріна Сергіївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему “Вдосконалення системи управління персоналом IT-підприємства, на прикладі ТОВ «Інвеб»” на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, освітньою програмою: менеджмент, містить 5 рисунків, 12 таблиць, 35 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 53 сторінках загального тексту і 44 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка пропозицій щодо вдосконалення системи управління персоналом IT-підприємства на основі аналізу її поточного стану та врахування сучасних тенденцій у сфері HR-менеджменту. Розроблено рекомендації з оптимізації адаптаційних програм, впровадження індивідуальних планів розвитку, автоматизації HR-процесів через HRM-систему, гейміфікації робочих процесів і гнучкого лідерства, а також удосконалення оцінки ефективності персоналу з використанням KPI та методу 360 градусів. Проведено аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ «Інвеб» за 2020–2023 роки, оцінено динаміку та структуру персоналу, виявлено проблеми, такі як висока плинність кадрів і зниження продуктивності. Результати роботи можуть бути використані IT-підприємствами для підвищення продуктивності персоналу, зниження плинності кадрів, оптимізації бізнес-процесів і зміцнення конкурентних позицій на ринку. Можливими напрямками подальших досліджень є аналіз впливу штучного інтелекту на автоматизацію HR-процесів, зокрема рекрутингу та оцінки персоналу, а також адаптація запропонованих моделей до інших сегментів ІТ-ринку. The qualification work on the topic “Improving the Human Resource Management System of an IT Enterprise, Using the Example of InWeb LLC” for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in the specialty 073 Management, educational program: Management, contains 5 figures, 12 tables, and 35literary sources listed in the references. The work spans 53 pages of total text and 44 pages of main text. The purpose of the work is to develop proposals for improving the human resource management system of an IT enterprise based on an analysis of its current state and consideration of modern trends in HR management. Recommendations were developed for optimizing onboarding programs, implementing individual development plans, automating HR processes through an HRM system, gamifying work processes, adopting flexible leadership, and enhancing personnel performance evaluation using KPIs and the 360-degree feedback method. An analysis of the financial and economic activities of InWeb LLC for 2020–2023 was conducted, the dynamics and structure of personnel were assessed, and issues such as high staff turnover and a decrease in productivity were identified. The results of the work can be used by IT enterprises to enhance personnel productivity, reduce turnover, optimize business processes, and strengthen competitive positions in the market. Possible directions for further research include analyzing the impact of artificial intelligence on the automation of HR processes, particularly recruitment and personnel evaluation, as well as adapting the proposed models to other segments of the IT market.
Руденко К. С. Вдосконалення системи управління персоналом IT-підприємств : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / К. С. Руденко. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 63 с.
Keywords: МЕНЕДЖМЕНТ; УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ; IT-ПІДПРИЄМСТВО; HR-ПРОЦЕСИ; ПРОДУКТИВНІСТЬ; MANAGEMENT; HUMAN RESOURCE MANAGEMENT; IT ENTERPRISE; HR PROCESSES; PRODUCTIVITY