Юридична герменевтика правосуддя (вибрані аспекти) - Бігун, В. С.; Бигун, В. С.; Bigun, V. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2009)
У статті розглядаються окремі аспекти герменевтики правосуддя в контексті філософсько-правового дослідження правосуддя, зокрема: смисл правосуддя і «широке герменевтичне коло», тлумачення за допомогою текстуалізму і контекстуалізму, правосуддя і судочинство в контексті змісту і форми, з'ясування сутності правосуддя через тлумачення, термінологічні аспекти правосуддя і судочинства, тлумачення правосуддя як ідеї в дійсності, правосуддя як герменевтика та сфера інтегрування праворозуміння.
Бігун В. С. Юридична герменевтика правосуддя (вибрані аспекти) / В. С. Бігун // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2009. – Вип. 50. - С. 129-135.
Keywords: смисл правосуддя; широке герменевтичне коло; судочинство; інтерпретевизм; смысл правосудия; широкий герменевтический круг; судопроизводство; интерпретевизм; sense of justice; wide hermenuetal circle; legal proceeding; interpretevism