Стан і тенденції сучасної кримінальної протиправності неповнолітніх - Пилипась, Вікторія; Pylypas, Viktoriia (Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021)
У статті надане кримінологічне поняття кримінальної протиправності неповнолітніх, проаналізовано основні показники кримінальної протиправності неповнолітніх, зокрема рівень, динаміку, характер, особливості структури за останні роки. Зроблено спробу пояснити, які причини обумовлюють саме такі показники. Показано основні як позитивні, так і негативні тенденції кримінальної протиправності неповнолітніх.

The article presents the criminological concept of juvenile delinquency, analyzes the main indicators of juvenile delinquency, in particular the level, dynamics, nature, features of the structure in recent years. An attempt has been made to explain the reasons for such indicators. The main both positive and negative tendencies of juvenile delinquency are shown.
Пилипась В. Стан і тенденції сучасної кримінальної протиправності неповнолітніх / В. Пилипась // Новітні кримінально-правові дослідження – 2021 : Альманах наукових праць / за ред. проф. Є. Л. Стрельцова, проф. О. В. Козаченка, PhD О. М. Мусиченко. – Миколаїв : МІП НУ "ОЮА", 2021. – C. 214-223.
Keywords: кримінальна протиправність; кримінальна протиправність неповнолітніх; рівень; характер; динаміка; структура кримінальної протиправності неповнолітніх; criminal illegality; criminal illegality of minors; level; character; dynamics; structure of criminal illegality of minors; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE