Комплексний метод лексикографічного опрацювання реалій - Лісна, М. І.; Лесная, М. И.; Lisna, M. I. (Одеса : Гельветика, 2015)
У статті запропоновано комплексний метод опрацювання культурологічно безеквівалентних одиниць у перекладних словниках. Виокремлено шість принципів міжмовної транспозиції реалій, кожен із яких забезпечено відповідною методикою. Наведено приклади лексикографічного опрацювання чотирьох реалій англійської та німецької мов.
Лісна М. І. Комплексний метод лексикографічного опрацювання реалій / М. І. Лісна // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 2 – С. 88-90.
Keywords: культурологічно безеквівалентні одиниці; реалії; лексикографічне опрацювання; двомовні словники; культурологически безэквивалентные единицы; реалии; лексикографическое представление; двуязычные словари; culturologically non-equivalent units; realia; lexicographic handling; bilingual dictionaries