Соціально-психологічна реабілітація як ключовий напрям роботи з молоддю: сучасне розуміння - Сугацька, Наталія Василівна; Сугацька, Н. В.; Каліцева, Олена Вікторівна; Каліцева, О. В. (Одеса : Фенікс, 2026)
Соціально-психологічна реабілітація молоді спрямована на відновлення психоемоційного стану, соціальної активності та здатності молодої людини до успішної адаптації у соціумі. У сучасних умовах, зумовлених воєнними подіями, внутрішнім переміщенням населення, втратою стабільності та руйнуванням звичних соціальних зв’язків, питання реабілітації молоді набуває особливої актуальності. Молоде покоління, як найактивніша та водночас найбільш вразлива частина суспільства, стикається з довгостроковими психологічними наслідками стресу, травматичного досвіду, невизначеності та соціальної дезінтеграції.
Сугацька Н. В., Каліцева О. В. Соціально-психологічна реабілітація як ключовий напрям роботи з молоддю: сучасне розуміння. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 430-433 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33244
Keywords: соціально-психологічна реабілітація; освітнє середовище; студентська молодь; заклади вищої освіти; social and psychological rehabilitation; educational environment; students; higher education institution