Суддівський імунітет - гарантія незалежної діяльності чи безкарності? - Словська, І. Є.; Словская, И. Е.; Slovska, I. E. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Стаття присвячена аналізу суддівського імунітету як гарантії виконання професійних обов'язків. Наголошується, що така преференція фактично перетворилася на запоруку безкарності. Запропоновано зміни до Конституції України щодо скасування недоторканності суддів, схвалене Конституційним Судом України, проте остаточно не підтримане парламентаріями у формі закону.
Словська І. Є. Суддівський імунітет - гарантія незалежної діяльності чи безкарності? / І. Є. Словська // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України, НУ ОЮА.- Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 185-192.
Keywords: імунітет; народний депутат; кримінальна відповідальність; безвідповідальність; закон; право; права особи; засада судочинства; иммунитет; народный депутат; криминальная ответственность; безответственность; права личности; принцип судопроизводства; immunity; MP; criminal responsibility; irresponsibility; law; rules; individual rights; principles of justice