Особливості формування та розвитку інформаційної функції української держави - Джураєва, О. О.; Джураева, О. О.; Djuraeva, O. O. (Одеса : Фенікс, 2014)
Недосконалість правових механізмів гарантування інформаційних прав суб’єктів є передумовою для певних зловживань в інформаційній сфері, а невизначеність правових механізмів щодо порядку і правил обмежень цих прав у сферах діяльності, пов’язаних з інформацією з обмеженим доступом (крім державної та банківської таємниць), створювало і надалі створюватиме основу для соціальних конфліктів. Отже, з одного боку, законодавство України, що регулює інформаційну сферу, є достатньо розвиненим, а з іншого — окремі норми раніше прийнятих законів стають застарілими і не завжди адекватно і повною мірою відповідають реаліям життя, що динамічно змінюється. Парадигма розвитку інформаційної сфери потребує нового нормативного оформлення, необхідним є вироблення та вдосконалення параметрів державної інформаційної політики (принципів, функцій, цілей, завдань, основних напрямів тощо) та чітке визначення механізмів її реалізації.
Джураєва О. О. Особливості формування та розвитку інформаційної функції української держави / О. О. Джураєва // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 90-92.
Keywords: інформаційна функція української держави; інформаційні процеси; глобальна інформаційна цивілізація; информационная функция украинского государства; информационные процессы; глобальная информационная цивилизация; information function of the Ukrainian state; information processes; global information civilization