Комунікативний вимір політичного представництва - Бедрак, Наталія Миколаївна (Одеса : Фенікс, 2014)
Статтю присвячено дослідженню комунікативного виміру процесу політичного представництва. Визначено, що наряду із дослідженнями інституційного та функціонального вимірів політичного представницт- ва, що сформувались у добу модерну, в умовах розвитку інформаційних технологій особливої уваги потребує комунікація між владою та громадяна- ми, дослідження політичного діалогу, який відбувається за допомогою сучас- них комунікативних мереж. Політичне представництво інтерпретовано як комунікацію політичних акторів (представників) та суспільних груп, що делегують їм повноваження щодо публічної репрезентації інтересів. Обґрунтовано, що політичні комунікації, діяльність мас-медіа виступають важливою складовою політичного представництва, горизонтальних та вертикальних політичних відносин між владою та громадянами.

The article studies the communicative dimension of the process of political rep- resentation. Determined that the research along with institutional and functional dimensions of political representation that formed in the modern day, in the develop- ment of information technologies require special attention communication between government and citizens, the study of political dialogue by means of communication networks. Political representation interpreted as political communication between actors (representatives) and social groups that they delegate authority to the public interest representation. Proved that political communication, media activity is an important part of political representation, the horizontal and vertical political relations between government and citizens.

Статья посвящена исследованию коммуникативного измерения процесса политического представительства. Определено, что наряду с исследованиями институционального и функционального измерений политического представительства, которые сформировались в эпоху модерна, в условиях развития информационных технологий особого внимания требует ком- муникация между властью и гражданами, исследование политического диалога, который происходит с использованием современных коммуникативных сетей. Политическое представительство интерпретировано как коммуникация политических акторов (представителей) и общественных групп, которые делегируют им полномочия по публичной репрезентации интересов. Обосновано, что политические коммуникации, деятельность СМИ выступают важной составляющей политического представительства, горизонтальных и вертикальных политических отношений между властью и гражданами.
Keywords: политические коммуникации; политическое представительство; політичні комунікації; політичне представництво; рolitical representation; political communication