Деякі питання встановлення вартості художнього твору при укладенні договору страхування предметів мистецтва - Токарева, Віра Олександрівна; Токарева, Вера Александровна; Tokareva, Vira O. (My University, 2009)
Стаття висвітлює проблемні, які питання виникають при укладанні договорів страхування предметів мистецтва. А саме встановлення вартості предмета, до укладення договору страхування, вимагає проведення технологічної та мистецтвознавчої експертиз. Виключно після проведення експертиз представляється можливість встановити ринкову вартість предмета мистецтва або поставити під сумнів справжність твори.

Статья освещает проблемы, вопросы возникают при заключении договоров страхования предметов искусства. А именно установление стоимости предмета, до заключения договора страхования, требует проведения технологической и искусствоведческой экспертиз. Исключительно после проведения экспертиз представляется возможность установить рыночную стоимость предмета искусства или поставить под сомнение подлинность произведения.

The article tells about problem aspects of fine art insurance. Insurance of artworks is a fairly common trend abroad, ànd remains a relatively new concept in Ukraine. The value of the art work have to establish after a technological and artistic expertise. The examination determined the actual value of the art object.
Токарева В. О. Деякі питання встановлення вартості художнього твору при укладенні договору страхування предметів мистецтва / В.О. Токарева // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 689-694.
Keywords: страхування предметів мистецтва; вартість витвору мистецтва або антикварної речі; колекціонер; експертиза витвору мистецтва; страхования предметов искусства; стоимость произведения искусства или антикварной вещи; коллекционер; экспертиза произведения искусства; экспертиза произведения искусства; the value of a work of art or antiques; collector; examination work of art