Дослідження правозахисної діяльності інституту адвокатури: історичний підхід - Аракелян, Мінас Рамзесович; Аракелян, Минас Рамзесович; Arakelyan, M. R. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
У статті розглядаються методологічні основи дослідження правозахисної системи на прикладі історизму. Аналізується методологічний потенціал історичного підходу в пізнанні процесу формування інституту адвокатури як найважливішого елемента правозахисної системи, її трансформації і сучасного стану, а також у прогнозуванні перспектив її розвитку. Акцентується увага на тому, що співвідношення минулого із сьогоденням дає можливість дослідникові визначитися в причинно-наслідкових закономірностях, сутнісно-функціональних тенденціях та перспективах розвитку правозахисної діяльності адвокатури як найважливішого інституту сучасного громадянського суспільства
Аракелян М. Р. Дослідження правозахисної діяльності інституту адвокатури: історичний підхід / М. Р. Аракелян // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 34-41.
Keywords: методологічні основи; історизм; історичний підхід; громадянське суспільство; правозахисна система; інститут адвокатури; методологические основы; историзм; исторический подход; гражданское общество; правозащитная система; институт адвокатуры; methodological foundations; historicism; historical approach; civil society; human rights system; bar institution.