Енергетична дипломатія ЄС: міжнародний та регіональний вимір - Бєлогубова, Оксана Олександрівна; Бєлогубова, О. О.; Bielohubova, Oksana O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Енергетична дипломатія ЄС як частина зовнішньої політики ЄС в процесі свого розвитку та функціонування взаємно пов’язані та мають взаємний вплив. Енергетична дипломатія ЄС, спираючись на потенціал інструментів міжнародного права, сприяє забезпеченню енергетичної безпеки (національної, регіональної та міжнародної) і, тим самим, підтримці енергетичного порядку, у якому заінтересований ЄС. Загалом, енергетична дипломатія ЄС впливає на процес створення та дії норм права ЄС та сприяє розвитку комунітарного права.
Бєлогубова О. О. Енергетична дипломатія ЄС: міжнародний та регіональний вимір. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 196-197. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33135
Keywords: міжнародне право; міжнародна дипломатія; Європейський Союз; енергетична дипломатія ЄС; international law; international diplomacy; European Union; EU energy diplomacy