Проблеми правової охорони пралісів в Україні - Косигіна, Анастасія Євгенівна; Косыгина, Анастасия Евгеньевна; Kosygina, Anastasia (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018)
У даній статті автор описує проблематику забезпечення правової охорони пралісів як рідкісного різновиду лісів. Роз’яснено походження терміну, основні властивості та законодавче урегулювання. Запропоновано шляхи виправлення існуючої ситуації за допомогою підвищення знань населення про праліси, більш розгалуженого правового урегулювання цього питання. Визначено цінність для України пралісів як частини лісового фонду та наголошено саме на важливості їх збереження за допомогою внесення змін у законодавство.

In this article author describes the problem of ensuring the legal protection of virgin forests as a rare species of forests. The origin of the term, the main properties and the legal regulation are determined. The ways of correction of the existing situation with the help of raising the knowledge of the population about virgin forests, and more extensive legal settlement of this issue are proposed. The value of virgin forests as a part of the forest fund for Ukraine is highlighted and it is emphasized on the importance of their preservation by means of amending the legislation.

В данной статье автор описывает проблематику обеспечения правовой охраны пралесов как редкой разновидности лесов. Объяснено происхождение термина, основные особенности и законодательное регулирование. Предложены пути исправления возникшей ситуации с помощью повышения уровня знаний населения о пралесах, более разветвленного правового урегулирования этого вопроса. Определена ценность для Украины пралесов как части лесного фонда и отмечена важность их сохранения с помощью внесения изменений в законодательство.
Косигіна А. Є. Проблеми правової охорони пралісів в Україні / А. Є. Косигіна // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018. - № 2. – C. 213-222.
Keywords: правова охорона пралісів; праліси; лісовий фонд України; Лісовий кодекс України; квазіпраліс; legal protection of virgin forests; virgin forests; forest fund of Ukraine; Forest Code of Ukraine; Quasipralis; правовая охрана пралесов; пралеса; лесной фонд Украины; Лесной кодекс Украины; квазипралес