Еколінгвістичні виміри зміни соціальних ролей мовців у англомовному побутовому дискурсі - Скриннік, Ю. С.; Скриннік, Юлія Сергіївна; Skrynnik, Yuliia; Skrynnik, Yu. S. (Одеса, 2017)
У статті проаналізовано такий комунікативний феномен, як зміна соціальних ролей мовців у сучасному вимірі еколінгвістики. Установлено характер екологічного / неекологічного вибору вербальних і невербальных компонентів комунікації в англомовному побутовому дискурсі при зміні соціальних ролей мовців. Виділено критерії для характеристики екологічності / неекологічності вербальної та невербальної поведінки мовців при зміні соціальних ролей. Установлено, що зміна соціальних ролей є амбівалентно-екологічним феноменом.

The article focuses on the analysis of such communicative phenomenon as changing social roles by speakers in the modern dimension of ecolinguistics. The paper investigates the character of ecological / non-ecological choice of verbal and non-verbal components ofcommunication by a speaker changing his social role in the everyday dialogical discourse. Criteria for the characterization of the interlocutors ’ verbal and non-verbal behaviour in the process of changing social roles from the ecological / non-ecological point of view are determined. The hypothesis that the change of social roles has an ambivalent-ecological character is assumed.
Скриннік Ю. С. Еколінгвістичні виміри зміни соціальних ролей мовців у англомовному побутовому дискурсі / Ю. С. Скриннік // Одеський лінгвістичний вісник.. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 236-239.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; соціальна роль; еколінгвістика; амбівалентно-екологічний; невербальні компоненти комунікації; побутовий дискурс; social role; ecolinguistics; ambivalent-ecological; non-verbal components of communication; everyday discourse