Адміністративно-правовий статус органів місцевого самоврядування у сфері господарювання - Руденко, О. В.; Руденко, А. В.; Rudenko, O. V. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті ґрунтовно проаналізовано адміністративно-правовий статус органів місцевого самовря-дування у сфері господарювання, що визначено як сукупність установлених законодавством України їхніх суб’єктивних прав і юридичних обов’язків у сукупності з обсягом правосуб’єктності й адміні-стративною відповідальністю посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Административно-правовой статус органов местного самоуправления в сфере хозяйствования. В статье проанализирован административно-правовой статус органов местного самоуправления в сфере хозяйствования, который определен как совокупность установленных законодательством Украины их субъективных прав и юридических обязанностей в совокупности с объемом правосубъектности и административной ответственностью должностных лиц органов местного самоуправления.

Administrative legal status of local authorities in the area of economic activities. The paper analyzes the administrative legal status of local authorities in the field of economic activity and is defined as the totality of Ukrainian legislation their rights and legal responsibilities in conjunction with the volume of legal and officials of local authorities administrative responsibility
Руденко О. В. Адміністративно-правовий статус органів місцевого самоврядування у сфері господарювання / О. В. Руденко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 128-131.
Keywords: адміністративно-правовий статус; орган місцевого самоврядування; адміністративна послуга; господарювання; административно-правовой статус; орган местного самоуправления; административная услуга; хозяйствование; administrative legal status; local authorities; administrative services; economic