Депонування показань свідка, потерпілого за Кримінальним процесуальним кодексом України 2012 р. - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2014)
Статтю присвячено дослідженню практики застосування ст. 225 КПК України - допиту свідка, потерпілого під час досудового розслідування в судовому засіданні. Доведено, що слідчий суддя в порядку одночасного допиту вправі допитати лише свідка та потерпілого. Сформульовано пропозиції щодо вдосконалення змісту цієї статті, виходячи з потреб правозастосовчої практики.

Статья посвящена исследованию практики применения ст. 225 УПК Украины - допроса свидетеля, потерпевшего во время досудебного расследования в судебном заседании . Доказано, что судья в порядке одновременного допроса вправе допросить только свидетеля и потерпевшего. Сформулированы предложения по совершенствованию содержания этой статьи , исходя из потребностей правоприменительной практики.

The article is devoted to the research of normative regulation and practice of the Article 225 of the Criminal procedural Code of Ukraine 2012 – “deposition”. It is proved that investigative judge, during the simultaneous examination, only witness and victim may be examined. The offers to improve the content of this article, based on the needs of law enforcement, are formulated.
Гловюк І. В. Депонування показань свідка, потерпілого за Кримінальним процесуальним кодексом України 2012 р. / І. В. Гловюк // Юридичний вісник. – 2014. - №6. – С. 274-281.
Keywords: слідчий суддя; депонування показань; допит; клопотання; ухвала; следственный судья; депонирование показаний; допрос; ходатайство; определение; investigating judge; depositing of evidence; interrogation; request; order