Управління стартап-проєктом в сфері інтернет-торгівлі : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Воронкова Крістіна Михайлівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Управління стартап-проєктом в сфері Інтернет-торгівлі» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, галузю знань 07 “Управління та адміністрування”, містить 6 рисунки, 10 таблиць, 20 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 49 сторінках загального тексту і 42 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка науково обґрунтованої моделі управління стартап-проєктом у сфері Інтернет-торгівлі, спрямованої на забезпечення його сталого розвитку та конкурентоспроможності. Досліджено теоретичні аспекти управління стартапами, проаналізовано сучасний стан ринку одягу в Україні та конкурентне середовище, розроблено концепцію маркетплейсу з торгівлі одягом, включно з оцінкою інвестиційних і операційних витрат, плануванням доходів, розрахунком ефективності та управлінням ризиками. Запропоновано стратегію монетизації через клубні картки та комбінований підхід до фінансування проєкту. Результати роботи можуть бути використані менеджерами та засновниками стартапів у сфері електронної комерції для створення ефективних управлінських моделей, підвищення конкурентоспроможності та зниження ризиків на ранніх етапах розвитку. Можливими напрямками подальших досліджень є аналіз впливу новітніх технологій, таких як штучний інтелект, на управління стартапами, а також адаптація моделі до інших сегментів ринку Інтернет-торгівлі. Qualification work on the topic “Management of a Startup Project in the Field of Internet Commerce” for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in the specialty 073 Management, within the field of knowledge 07 “Management and Administration,” contains 6 figures, 10 tables, and 20 literary sources in the reference list. The work comprises 49 pages of total text and 42 pages of main text. The purpose of the work is to develop a scientifically substantiated model for managing a startup project in the field of Internet commerce, aimed at ensuring its sustainable development and competitiveness. The study explores the theoretical aspects of startup management, analyzes the current state of the clothing market in Ukraine and its competitive environment, develops a concept for a clothing marketplace, including an assessment of investment and operational costs, revenue planning, efficiency calculations, and risk management. A monetization strategy based on club cards and a combined approach to project financing have been proposed. The results of the work can be utilized by managers and founders of startups in the e-commerce sector to create effective management models, enhance competitiveness, and reduce risks in the early stages of development. Potential directions for further research include analyzing the impact of advanced technologies such as artificial intelligence, on startup management, as well as adapting the model toother segments of the Internet commerce market.
Воронкова К. М. Управління стартап-проєктом в сфері інтернет-торгівлі : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / К. М. Воронкова. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 49 с.
Keywords: МЕНЕДЖМЕНТ; СТАРТАП; ІНТЕРНЕТ-ТОРГІВЛЯ; МАРКЕТПЛЕЙС; ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА; MANAGEMENT; STARTUP; INTERNET COMMERCE; MARKETPLACE; DIGITAL ECONOMY