Особливості розвитку законодавства про військові злочини в УРСР в період з 1921 по 1924 роки - Шершенькова, В. А.; Шершенькова, В. А.; Shershenkova, V. A. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
В даній статті досліджено один з основних етапів розвитку законодавства про військові злочини в Українській Радянській Соціалістичній Республіці. Зроблений порівняльний аналіз розділу VII про військові злочини Кримінального кодексу УРСР 1922 року та Положення про військові злочини 1924 року. Визначені поняття, система військових злочинів та покарання за них, а також історичне значення цього етапу розвитку законодавства про військові злочини в УРСР.
Шершенькова В. А. Особливості розвитку законодавства про військові злочини в УРСР в період з 1921 по 1924 роки / В. А. Шершенькова // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 325-331.
Keywords: військовий злочин; військово-кримінальне законодавство; кримінальне право; покарання; Українська Радянська Соціалістична Республіка; военное преступление; военно-уголовное законодательство; уголовное право; наказание; Украинская Советская Социалистическая Республика; military crime; viyskovo-kriminal'ne legislation; criminal right; punishment; Ukrainian Soviet Socialistic Republic