Класифікація у кримінальному процесі як метод упорядкування його систем - Циганюк, Ю. В.; Циганюк, Ю. В.; Tsyhaniuk, Yu. V. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена використанню класифікації у кримінальному процесі як методу упорядкування його системи. Визначено особливості використання класифікації у кримінальній процесуальній діяльності, проаналізовано класифікації у кримінальній процесуальній науці, звернено увагу на класифікації кримінальних процесуальних норм та кримінального процесуального законодавства, а також охарактеризовано використання класифікації у кримінальному процесі як навчальній дисципліні.

Классификация в уголовном процессе как метод упорядочения его системы. Статья посвящена использованию классификации в уголовном процессе как метода упорядочения его системы. Определены особенности использования классификации в уголовной процессуальной деятельности, проанализированы классификации в уголовной процессуальной науке, обращено внимание на классификации уголовных процессуальных норм и уголовного процессуального законодательства, а также охарактеризовано использование классификации в уголовном процессе как учебной дисциплине.

Classification in the criminal process as a method of its system arrangement. The article is devoted to the use of classification in the criminal process as a method of its system arrangement. The features of the classification use in the criminal procedural activity are defined, the classifications in the criminal procedural science are analyzed, the classifications of the criminal procedural rules and criminal procedural legislation are focused on, as well as the use of the classification in the criminal process as an academic discipline.
Циганюк Ю. В. Класифікація у кримінальному процесі як метод упорядкування його систем / Ю. В. Циганюк // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 79. – С. 175-181.
Keywords: класифікація; кримінально-процесуальна діяльність; галузь кримінального процесуального права; кримінально-процесуальна наука; навчальна дисципліна; классификация; уголовно-процессуальная деятельность; отрасль уголовного процессуального права; уголовно-процессуальная наука; учебная дисциплина; classification; criminal procedural activity; branch of the criminal procedural law; criminal procedural science; academic discipline