Правова охорона земель трубопровідного транспорту в Україні - Борденюк, О. В.; Bordenyuk, O. V. (Одеса : Юридична література, 2013)
Проведено дослідження передбачених чинним законодавством заходів правової охорони земель трубопровідного транспорту. Встановлено, що магістральні трубопроводи є небезпечними виробничими об’єктами, які негативно впливають на стан земель. Визначено основні екологічні ризики господарської діяльності підприємств трубопровідного транспорту.
Борденюк О. В. Правова охорона земель трубопровідного транспорту в Україні / О. В. Борденюк // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, НУ "ОЮА". – Одеса: Юридична література, 2013. – Вип. 70. - С. 455-460.
Keywords: правова охорона; землі транспорту; трубопровідний транспорт; забруднення земель; екологічний ризик; засмічення земель; правовая охрана; земли транспорта; трубопроводный транспорт; загрязнение земель; экологический риск; засорение земель; legal protection; land transport; pipelines; land pollution; environmental risk; contamination of land