Міжнародні стандарти освіти дітей з фізичними недоліками - Кривенко, М. О.; Кривенко, М. О.; Krivenko, M. O. (Одеса : Фенікс, 2010)
В світлі останніх законодавчих подій, на думку автора статті, розвитку й поширення набула проблема навчання дітей з фізичними недоліками. Незважаючи на те, що уряди більшості країн надають соціальну підтримку для належної адаптації дітей з вадами, в суспільстві ці зусилля зводяться нанівець відсутністю в освітній системі професіоналів які б знали як саме гарантувати дітям з ДЦП навчання. На думку автора спеціалізовані школи непотрібні в своєму загальному вигляді, вони повинні ставати частиною звичайних шкіл та допомагати будувати «мости» в суспільство. Так як більшість дітей і дорослих після закінчення школи,окрім своїх знань додадуть ще й толерантності і й взаєморозуміння в суспільство.
Кривенко М. О. Міжнародні стандарти освіти дітей з фізичними недоліками / М. О. Кривенко // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 141-143.
Keywords: освіта дітей з фізичними недоліками; Декларація прав людини; індивідуальне навчання; спеціалізовані школи; обучение детей с физическими недостатками; Декларация прав человека; индивидуальное обучение; специализированные школы; education of children with disabilities; Declaration of Human Rights; individual learning; specialized schools