Митне право : навчально-методичний посібник до програми підготовки здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня - Возняковська, К. А.; Закаленко, О. В.; Біленець, Д. А.; Vozniakovska, Kristina A.; Bilenets, D. A.; Zakalenko, O. V. (Чернівці, 2024)
Навчальний посібник підготовлений відповідно до програми навчальної дисципліни «Митне право». У ньому, на основі чинного Митного кодексу України, міжнародних угод та сучасних наукових підходів, викладено ключові положення митного права, що регулюють порядок переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон, здійснення митного контролю, оформлення, визначення митних режимів, а також запобігання митним правопорушенням. Матеріал подано у структурованій, логічній та доступній формі, що охоплює загальні засади митного права, організацію діяльності митних органів, статус посадових осіб митної служби, порядок митного оформлення, застосування тарифних і нетарифних інструментів регулювання зовнішньоекономічної діяльності, а також міжнародні аспекти митного співробітництва. Посібник розрахований на студентів, викладачів, аспірантів, практикуючих юристів, співробітників митних органів та всіх, хто прагне отримати системні знання про митне право та його практичне застосування в умовах сучасної державної політики й міжнародної інтеграції.
Митне право : навч.-метод. посіб. до програми підготовки здобув. вищої освіти першого (бакалавр.) рівня / Д. А. Біленець , О. В. Закаленко , К. А. Возняковська .- Чернівці, 2024. - 64 с.
Keywords: митне право; митна система України; customs law; customs system of Ukraine