Відкриття кримінального провадження (окремий аспект) - Одерій, Олексій Володимирович; Одерій, О. В.; Одерий, Алексей Владимирович; Oderii, Oleksii V. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті, з огляду на положення Кримінального процесуального кодексу України (2012 р.), розглянуто одну з проблем, яка виникає на початковому етапі досудового розслідування кримінальних правопорушень, зокрема під час відкриття кримінального провадження. Проаналізовано теоретичну та правову базу згадуваного етапу й розглянуто думки науковців стосовно цього. Наведено емпіричні дані щодо досліджуваних питань. Окреслено орієнтири для подальшої дослідницької роботи задля вирішення виявленої проблеми.

В статье, исходя из положений Уголовного процессуального кодекса Украины (2012 г.), рассмотрена одна из проблем, которая возникает на первоначальном этапе досудебного расследования уголовных правонарушений, в частности при открытии уголовного производства. Проанализирована теоретическая и правовая база указанного этапа и рассмотрены мнения ученых относительно этого. Приведены эмпирические данные по исследуемым вопросам. Очерчены ориентиры для дальнейшей исследовательской работы для разрешения выявленной проблемы.

Coming from positions of code of criminal procedure of Ukraine (2012) one of problems is considered in the article, arising up on the primary stage of pre-trial investigation of criminal offences, in particular – at opening a criminal production. The theoretical and legal base of this stage is analyzed and the opinions of scientists regarding this are considered. Empiric data over are brought on investigated questions. Reference-points are outlined for further research work for permission of the educed problem.
Одерій О. В. Відкриття кримінального провадження (окремий аспект) / О. В. Одерій // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 259-266.
Keywords: слідчий; початковий етап досудового розслідування; прийняття рішення; кримінальне правопорушення; следователь; первоначальный этап досудебного расследования; принятие решения; уголовное правонарушение; investigator; primary stage of pre-trial investigation; decision-making; criminal offence; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE