Симуляційна медицина: Досвід. Здобуття. Перспективи : практичний порадник - Тарабрін, О. О.; Запорожан, В. М. (Львів : Новий Світ - 2000, 2021)
Практичні навички клінічної роботи до застосування їх на реальних пацієнтах мають опановуватися в спеціальних центрах, оснащених високотехнологічними тренажерами та комп’ютеризованими манекенами, що дозволяють моделювати клінічні ситуації. Однією з важливих передумов в реалізації даного принципу є створення сучасних симуляційних центрів. У пропонованому посібнику обговорюються проблеми, які необхідно вирішити для успішного й ефективного впровадження симуляційного навчання в медичну освіту, а також поради з побудови занять зі студентами, інтернами та лікарями-курсантами різних спеціальностей.
Запорожан В. М. Симуляційна медицина : Досвід. Здобуття. Перспективи : практ. порадник / Запорожан В. М., Тарабрін О. О. ; 2-е вид., перероб. і доп. – Львів : Видавництво «Новий Світ - 2000». - 2021. – 272 с.
Keywords: симуляційна медицина; історія симуляційного навчання в медицині; класифікації симуляційного навчання; досвід; здобуття; перспективи