Місіонерство й катехізація в православній церкві: український контекст - Далекорей, М. І.; Далекорей, М. И.; Dalekorey, M. I. (My University, 2016)
У статті розглядаються завдання, принципи, форми й методи місіонерства Української Православної Церкви. Приділено увагу соціальній концепціі церкви, оскільки співробітництво з державною владою ієрархи Української Православної Церкви використовують для досягнення своїх місіонерських цілей. Розглянуто катехізацію (релігійне просвітництво) як одну з основних форм місіонерства. Проаналізовано форми й методи церковної інформаційної політики. Наголошується на необхідності її активізації.

В статье рассматриваются задачи, принципы, формы и методы миссионерства Украинской Православной Церкви. Уделено внимание социальной концепции церкви, поскольку сотрудничество с государственной властью иерархи Украинской Православной Церкви используют для достижения своих миссионерских целей. Рассмотрена катехизация (религиозное просвещение) как одна из основных форм миссионерства. Проанализированы формы и методы церковной информационной политики. Подчеркивается необходимость ее активизации.

The aim of the article is to review the objectives, principles, forms and methods of missionary work of the Ukrainian Orthodox Church (UOC). Attention is paid to the social concept of the church as the cooperation with the government of the UOC hierarchs use to achieve their mission objectives. First of all, it concerns the areas of education and charity. Considered catechesis (religious education) as one of the main forms of missionary work. Analyzed the forms and methods of church information policy. It emphasizes the need to activate the information policy of the church.
Далекорей М. І. Місіонерство й катехізація в православній церкві: український контекст / М. І. Далекорей // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 10. - С. 36-39.
Keywords: церква; місіонерство; катехізація; соціальна діяльність; церковь; миссионерство; катехизация; социальная деятельность; Church; missionary work; catechesis; social work