Особливості укладення договору оренди транспортних засобів - Сокуренко, Олена; Сокуренко, О. А.; Sokurenko, O. A. (Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2017)
Стаття присвячена дослідженню особливостей укладання договору оренди транспортних засобів шляхом аналізу принципу свободи договору та основних стадій укладання. Зазначено, що істотні умови в договорі оренди, як і в будь-якому іншому договорі, є необхідним фактом для того, щоб угода вважалась дійсною. Істотні умови виявляють обов’язковий зміст договору. Зміст договору складають його умови, за допомогою яких сторони визначають свої дії, порядок їх здійснення.

Статья посвящена исследованию особенностей заключения договора аренды транспортных средств путем анализа принципа свободы договора и основных стадий заключения. Отмечено, что существенные условия в договоре аренды, как и в любом другом договоре, являются необходимым фактором для того, чтобы соглашение считалась действительным. Условия выявляют обязательное содержание договора. Содержание договора составляют его условия, с помощью которых стороны определяют свои действия, порядок их осуществления.

The article investigates the features of the contract of lease vehicles by analyzing the principle of freedom of contract and the main stages of installation. Indicated that the essential terms of a lease agreement, like any other contract, is a necessary fact to deal deemed valid. The requirements to find required content of the agreement. The content of the agreement make the terms by which the parties define their action procedure.
Сокуренко О. А. Особливості укладення договору оренди транспортних засобів / О. А. Сокуренко // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Херсон : ФОП Грінь Д. С., 2017. - № 1. - C. 200-208.
Keywords: договір оренди транспортних засобів; оферта; акцепт; свобода договору; істотні умови договору; договор аренды транспортных средств; оферта; акцепт; свобода договора; существенные условия договора; lease vehicles offer; acceptance; freedom of contract; essential terms of the contract