Лінгвостатистичні методи у вивченні вербалізованих англійських художніх концептів - Єсипенко, Н. Г.; Єсипенко, Надія Григорівна; Yesypenko, N. G. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена порівняльному аналізу застосування якісних і кількісних методів у вивченні структури ментальних одиниць, концептів і їх актуалізації в дискурсі. Пропонуються приклади застосування статистичних прийомів у роботі з лексемами-вербалізаторами концептів для отримання статистично верифікованих даних про вербальне втілення концептів.

The article deals with the comparative analysis of the possibility to apply qualitative and quantitative methods in the study of the mental units structure, e.g. concepts, and their embodiment in the discourse. The examples of the statistic methods application are provided. They show how usage frequency of lexemes that represent a concept in the text can be statistically verified.
Єсипенко Н. Г. Лінгвостатистичні методи у вивченні вербалізованих англійських художніх концептів / Н. Г. Єсипенко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 65-68.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; квантитативні методи; статистичні прийоми; концептуальний аналіз; концепт; критерій хі-квадрат; quantitative methods; statistic test; conceptual analysis; concept; x2 test