До питання визначення поняття набувальної давності на нерухоме майно за цивільним законодавством України - Стеценко, Олена Сергіївна (Одеса, 2018)
Стаття присвячена дослідженню актуальних питань теоретичного і правозастосувального характеру, пов’язаних з правовим регулюванням набуття права власності на майно за набувальною давністю. При цьому надається визначення набувальної давності. Особливості набуття права власності на нерухоме майно за набувальною давністю досліджуються в загальному контексті здійснення прав, до яких відносяться право власності та права на володіння чужим майном.
Стеценко О. С. До питання визначення поняття набувальної давності на нерухоме майно за цивільним законодавством України / О. С. Стеценко // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 70-73.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; нерухоме майно; набувальна давність; право власності; добросовісне володіння; набуття права власності; захист права володіння; захист права власності; державна реєстрація; immovable things; acquisitive prescription; property right; good faith; acquisition of property rights; protection of property rights; state registration