Окремі аспекти кваліфікації дій замовника умисного вбивства - Самотієвич, Валерія Олександрівна; Самотієвич, В. О.; Samotiievych, Valeriia O.; Литвиненко, Каріна Володимирівна; Литвиненко, К. В.; Lytvynenko, Karina V. (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
У статті розглянуто дискусійні питання, що стосуються кваліфікації дій замовника умисного вбивства. Проаналізовано види співучасників, які визначені в чинному КК України через призму дій, характерних для замовника умисного вбивства. Вказано, що окремі проблеми кваліфікації дій замовника вбивства не стосуються визначення ролі такої особи, а відносяться до питань відмежування вбивства, вчиненого на замовлення, від інших видів умисних вбивств.

Some aspects of intentional murder customer actions qualification are discussed in the article. The types of accomplices that identified in the current Criminal Code of Ukraine are analyzed through the prism of intentional murder customer typical actions. It is pointed out that selected issues of murder customer actions qualification are not connected with the determination of criminalʼs role, but it is the issues of delineation of murder-for-hire from other types of intentional murders.
Самотієвич В. О. Окремі аспекти кваліфікації дій замовника умисного вбивства / В. О. Самотієвич, К. В. Литвиненко // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020: Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С. 109-115.
Keywords: кримінальна відповідальність; умисне вбивство; вчинене на замовлення; співучасть; замовник; a criminal liability; an intentional murder-for-hire; a complicity; a customer; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE