Вплив Гаазької Конвенції, що застосовується до прав на цінні папери, які знаходяться у посередника, на законодавство ринку цінних паперів Європейського Союзу - Буквич, А. В.; Bukvic, A. V. (Одеса, 2010)
Автор статті стверджує, що на сьогоднішній день вже існує велика кількість контраргументів щодо позицій держав, які утримують їх від ратифікації Гаазької Конвенції. По-перше, що стосується першого та другого аргументів Гаазька Конвенція не заперечує колізійну норму lex rei sitae, а лише містить особливості її застосування, що не суперечить законодавству Європейського Союзу та законодавству окремих держав. Більш того, підхід, що міститься в Гаазькій Конвенції щодо визначення права, що підлягає застосуванню, відображають сучасний стан розвиток ринку цінних паперів, оскільки, як було зазначено вище цінні папери можуть перебувати в електронному вигляді у декількох посередників, що унеможливлює знаходження фізичного знаходження цінних паперів та застосування принципу місцезнаходження активів.
Буквич А. В. Вплив Гаазької Конвенції, що застосовується до прав на цінні папери, які знаходяться у посередника, на законодавство ринку цінних паперів Європейського Союзу / А. В. Буквич // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 295-297.
Keywords: ратифікація Гаазької Конвенції; ринк цінних паперів; застосування принципу місцезнаходження активів; фізичне знаходження цінних паперів; Директиви Європейського Союзу; право власності на цінні папери; ратификация Гаазской Конвенции; рынок ценных бумаг; физическое нахождение ценных бумаг; Дерективы Европейского Союза; право собственности на ценные бумаги; ratification of the Hague Convention; stocks and bods market; применение принципа местонахождения активов; application of the principle of the location of assets; be physically Securities; Directive of the European Union; ownership of securities