Бездіяльність як підстава відшкодуваня шкоди державою - Гнатів, Оксана Михайлівна (Одеса: Фенікс, 2021)
Стаття присвячена дослідженню теоретичних та практичних особливостей пов'язаних з відшкодуванням шкоди, завданої внаслідок бездіяльності суб'єкта публічних відносин, та передбачає встановлення чітких критеріїв визначення протиправності такої бездіяльності. Визначено, що критерії протиправності бездіяльності забезпечать можливість заповнення законодавчих прогалин у цій сфері.
Гнатів О. М. Бездіяльність як підстава відшкодуваня шкоди державою / О. М. Гнатів // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 13-16.
Keywords: бездіяльність; кримінальне правопорушення; моральна шкода; відшкодування шкоди; Цивільний кодекс України