Використання Big Data в процесі прийняття управлінських рішень - Горбаченко, Станіслав Анатолійович; Horbachenko, Stanislav A.; Клєвцєвич, Наталія Анатоліївна; Klievtsievych, Nataliia A.; Дикий, Олег Вікторович; Dykyi, Oleh V. (My University, 2024)
Стаття присвячена проблемам та перспективам використання Big Data для прийняття управлінських рішень та включає дослідження ключових аспектів зазначеної проблематики, оцінку її впливу на ефективність бізнес-процесів та пропозиції щодо шляхів вирішення ідентифікованих проблем. Визначено основні виклики, пов’язані з низькою якістю да-них, включаючи неточність, неповноту, застарілість і різнорідність інформації. Розглянуто, як ці проблеми впливають на процес прийняття рішень у бізнесі, підкреслюючи ризики неправильних стратегічних кроків, втрати конкуренто-спроможності та зниження ефективності. Проведено аналіз сучасних методів обробки та очищення даних, виявлені їх недоліки та можливості для вдосконалення. Запропоновано рекомендації щодо покращення якості даних, зокрема через впровадження нових технологій для очищення та інтеграції інформації, розробку стандартів обміну даними та підвищення кваліфікації спеціалістів у сфері Big Data.
Горбаченко С. А. Використання Big Data в процесі прийняття управлінських рішень / С. А. Горбаченко, Н. А. Клєвцєвич, О. В. Дикий // Науковий погляд: економіка та управління. - 2024.- № 4 (88). - С. 127-135. - Режим доступу: https://doi.org/10.32782/2521- 666X/2024-88-16 ; https://hdl.handle.net/11300/29676
Keywords: Big Data; менеджмент; управлінські рішення; аналіз даних; прогнозування; ефективність; інновації; управління ризиками; персонал; оптимізація; стратегії; технічні тренди