Система охорони здоров’я України: правові засади регулювання у сучасний період - Логвиненко, Б. О.; Логвиненко, Б. А.; Lohvynenko, B. O. (Одеса : Гельветика, 2017)
Стаття присвячена аналізу системи охорони здоров’я в Україні з позицій пошуку шляхів правового регулювання. Акцентовано увагу на проблематиці доступності медичної допомоги, захисту прав пацієнтів, запровадженні обов’язкового медичного страхування.

Система здравоохранения Украины: правовые основû регулирования в современный период. Статья посвящена анализу системы здравоохранения в Украине с позиций поиска путей правового регулирования. Акцентировано внимание на проблематике доступности медицинской помощи, защиты прав пациентов, введения обязательного медицинского страхования.

The health care system in Ukraine: legal basis of regulation in the modern period. The article is devoted to analysis of the health care system in Ukraine in terms of finding ways of legal regulation. The attention is focused on issues of access to health care, protection of patients ‘ rights, introduce compulsory medical insurance.
Логвиненко Б. О. Система охорони здоров’я України: правові засади регулювання у сучасний період / Б. О. Логвиненко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 20 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 71-77.
Keywords: охорона здоров’я; правові засади; права пацієнтів; доступність; здравоохранение; правовые основы; права пациентов; доступность; health care; legal framework; patients‘ rights; availability